Succesfuld friluftscamp i Lergravene

I uge 38 deltog hele 6. årgang fra Nivå Skole i en friluftscamp i Lergravene i Nivå. Her prøvede de friluftscamp-2kræfter med reb og tovbaner i træerne, natursløjd, orienteringsøvelser, vild mad og lejrslagning. Campen er kommet op at stå som et samarbejde mellem Nivå Skole, Nivå Nu, Skovskolen og Naturakademiet.

Campen er et godt eksempel på ”den åbne skole”, hvor undervisningen rykkes ud af klasseværelset, og hvor eleverne får et praktisk kendskab til temaer, der kobler direkte på deres normale skolegang. Samtidig giver det lærerne nogle nye billeder af eleverne. ”Jeg har set nogle elever vokse med opgaven herude og vise andre sider af sig selv, end dem vi ellers ser til dagligt i klasselokalet”, udtaler Birgit Petersen, der er lærer på Nivå Skole.

For eleverne har det været en sjov og anderledes skoleuge, hvor de har fået udfordret deres egne grænser, lært en masse om natur, bevægelse og sundhed, og hvor de har udviklet et stærkere fællesskab på tværs af årgangen. Som en af eleverne udtrykker det: ”Der var nogle fra de andre klasser, jeg ikke så godt kunne lide før, men nu er jeg blevet venner med dem”. Den samme oplevelse har Frederik fra Nivå Nu, som har været tovholder på campen: ”Det er fantastisk at se, hvad der sker, når man bytter klasseværelset med undervisning i naturen under åben himmel. Vi har tydeligt kunnet mærke, at der er kommet en ro over børnene i løbet af ugen, og at de hygger sig rigtig meget på kryds og tværs”.