En dag under årets VinterCamp

VintercampKlokken er 9.30 i Langebjerghallen i Humlebæk og børn mellem 8-14 år samles i hallen for at sige godmorgen og blive delt ud på dagens forskellige aktiviteter. I dag er ekstra speciel, for der skal nemlig tages et fællesbillede af alle børn og instruktørerne. Mens kameraerne blitzer, råber børnene højt og muntert i kor. Årets VinterCamp er i fuld gang!

 

Et fælles ønske om en aktiv vinterferie

I et stærkt samarbejde mellem Fredensborg kommunes Upload, Kokkedal på Vej, Nivå Nu og kommunens foreninger er VinterCampen arrangeret med øje for, at børn kan holde en aktiv vinterferie. Og populært er det! Med ca. 140 børn tilmeldt fra både Fredensborg, Humlebæk, Kokkedal og Nivå har foreningerne rig mulighed for at vise, hvad de tilbyder.

Til børnenes store begejstring er det i alt fem forskellige foreninger, som underholder børnene i disse dage! Det er Øresund Tennis, Øresund Håndbold, FDF Karlebo, Humlebæk Gymnastikforening og musikteaterforeningen Ragnarock, som står for ferieaktiviteterne. Her får børnene, i hold sammensat på baggrund af alder, mulighed for at prøve kræfter med nye aktiviteter og møde nye venner.

 

Kolbøtter og pommes frites grav til springgymnastik

Til springgymnastik står børnene på ”gult” hold og venter spændt på, at det bliver deres tur til at springe, mens musikken pumper ud i lokalet. Koncentrationen er stor, når det endelig bliver deres tur til at springe på trampolin for dernæst at lave en kolbøtte, inden de lander på den store madras. Inden springet vises teknikken, så øvelsen laves ordentligt og skulle man fristes til at fjolle rundt med udstyret, vanker der armbøjninger.

Her er især skumbadet et hit, både for de små, de lidt større, ja, de voksne skal selv lige prøve. Efter hop på en trampolin, laver man en kolbøtte, for at lande i en ca. 2 meter dyb pool, fyldt med skumgummi klodser. Det svære (og sjove) er, at vakle sig ud af poolen igen!

 

Imponerende samarbejdslege med FDF

Udenfor står solen højt på himlen og selvom mudder præger græsplænerne, løber ”orange” hold alligevel hen over plænerne, for at komme hurtigt rundt i FDFs aktivitetsløb. Holdet er i øjeblikket delt i tre, hvor de kæmper mod hinanden om flest point. Deltagerne skal blandt andet gætte, hvor mange Pokémon billeder, der er gemt i et stort legetårn, lave hukommelsesleg med LEGO og konkurrere om, hvem der kan have flest klemmer i ansigtet.

Én af pigerne fra holdet spørger begejstret, ”laver man sådan noget her til spejder?”. Ja, det gør man – og det er faktisk noget som FDF spejderleder Pia Kjær Hansen ønsker at belyse. Spejder er nemlig mange ting, udover bål og knuder, hvilket kommer bag på nogle af børnene.

 

Stor succes

Det er ikke kun springgymnastik og FDF spejder som udemærker sig. Som dagen skrider frem høres latteren og tilfredsstillelsen på gangene: ”vi spillede med balloner til tennis!”, ”vi surfede oven på hinanden til akrobatik!”, som Ragnarock står for, ”håndbold var rigtig sjovt!” og ”jeg meldte mig til fordi vi skulle danse”, som blot nogle af de mange glædesudbrud blandt børnene.

Én ting er sikkert, store smil og ømme ben er resultatet af en uge med VinterCamp på programmet! Til sommer slår kommunen og foreningerne sig sammen igen, hvor den vil stå på SommerCamp, men indtil da får børnene diplomer for deres deltagelse – og en del børn har allerede vist interesse for at melde sig ind i foreningerne.