Krogerups foto-hold har i samarbejde med Nivå Nu skabt en sanselig udstilling med temaet ‘hjem’


Krogerups foto-lærer Kasper Palsnov i dialog med elever og beboere fra Nivå om foto-udstillingen.

Gennem to uger har foto-eleverne på Krogerup arbejdet sammen med beboere fra Nivå om at fotografere Nivå ud fra temaet ‘hjem’. I alt syv elever og ni beboere har sammen været igennem fotoworkshops, og to og to har de været ude at fotografere sammen.


Mark, beboer i Nivå, og højskoleeleverne Jakob og Peter i marken med kameraerne om halsen.

Fantastiske historier
“Det er en vigtig del af højskolen at være engageret i lokalsamfundet. Med samarbejdet med Nivå Nu møder eleverne beboerne i et område, som der ofte bliver talt mere om end talt med. De besøger beboerne i deres hjem og kommer tilbage på skolen med fantastiske historier,” fortæller Kasper Palsnov, der underviser i fotografi på Krogerup Højskole. Han står bag projektet i samarbejde med Gina Zacharias, der også underviser i fotografi på Krogerup og Mette Stenbæk Andersen fra Nivå Nu.

De ni beboere fra området har deltaget i to fotoworkshops sammen med Krogerups elever. De har både arbejdet i Nivå og på Krogerup, og de har blandt andet fotograferet deres egne hjem, og eleverne har også været med dem og andre beboere hjemme.


Foto fra udstillingen: Brynjólfur Haukur Ingólfsson

Samarbejdet munder ud i en udstilling i Nivå Centeret og på Nivå Bibliotek.


Beboere og fotoelever arbejder i fotolokalet på Krogerup Højskole med at udvælge billeder til udstillingen.


Foto fra udstillingen: Jeanette Sönnergren