Unge på job i ferien

 I løbet af vinterferien har en gruppe unge været i fuld gang med at bygge lounge-bænke i Klub 2990 i Nivå. De unge er ansat i Fritidsjob Fredensborg, hvor de udfører mindre opgaver for forskellige virksomheder og organisationer. Målet er, at de unge skal videre i fritidsjob i private virksomheder.

DSC_2142

Der er fuld aktivitet på terrassen foran Klub 2990. Et par drenge er i gang med at skrue en panna-bane sammen, mens nogle andre er ved at måle brædder op til de sidste bænke i klubbens nye opholdsrum. ”Hent lige fukssvansen,” lyder det fra Jørgen, der er projektleder for Fritidsjob Fredensborg. Alexander kigger rådvild på Jørgen. ”Ja altså saven,” siger Jørgen, og så er Alexander med igen og skynder sig ind efter saven.

”De her små byggeopgaver er god træning for de unge,” fortæller Jørgen. ”De lærer nye begreber, får nogle praktiske færdigheder, og samtidig lærer de noget om, hvad det kræver at have et fritidsjob, og hvordan man skal opføre sig overfor kunden… Det gør dem mere parate til at gå ud og søge et fritidsjob i en privat virksomhed.” I samarbejde med de boligsociale helhedsplaner Kokkedal på Vej og Nivå Nu hjælper projektet også de unge med ansøgninger og kontakten til virksomhederne.

De unge er også godt tilfredse med arbejdet i klubben i denne uge. De giver udtryk for, at det er fedt at tjene deres egne penge, og så er det bedre end ugen før, hvor de byggede naturtrapper i Lergravene. ”Det var koldt, mørkt og mudret,” griner Jørgen, ”men det var faktisk meget godt, for så finder de unge ud af, om de egentligt er klar til et fritidsjob. Der er flere af de unge, som selv har sagt op, og så siger vi tak for denne gang og fortæller dem, at de altid er velkomne til at søge ind igen”.

Fritidsjob Fredensborg har allerede flere jobs i ordrebogen her i foråret. De skal være med til at bygge legeplads på Nivå Skole og slibe bænke og male legepladser i to boligorganisationer, men de er altid på jagt efter flere opgaver – store som små. ”Vi fakturerer de unges løn på timebasis, så hvis en virksomhed fx skal have ryddet op på et lager eller lignende, så skal de bare kontakte os, så rykker vi ud. Og hvis vi er heldige, kan det være, at de får øjnene op for en arbejdsom ung, som de efterfølgende får lyst til at ansætte i et fast fritidsjob,” slutter Jørgen af med et smil.

Hvis man vil vide mere om Fritidsjob Fredensborg, kan man kontakte Jørgen Christian Lund på 30 34 45 81 eller jclu@fredensborg.dk.30 34 45 81 eller jclu@fredensborg.dk30 34 45 81 eller jclu@fredensborg.dk