Rigtige mænd i Nivå

På 8 uger har 16 deltagere sammenlagt tabt 66,6 kg.

Ligesom i tv-programmet Rigtige Mænd er en gruppe mænd fra den lokale fodboldklub Galaksi gået sammen om at skabe et sundere liv. 16 mænd fra fodboldklubben har deltaget i et projekt hos Nivå Nu, hvor de i løbet af 8 uger har ændret livsstil, så de i dag bevæger sig mere, spiser sundere og har mere overskud i hverdagen.

Lisbeth Raabjerg Søndergaard, der er personlig træner, har stået for forløbet, som ud over fodbold og en masse gåture i området har budt på svømning, zumba, crossfit, fysisk træning, salsa, folkedans og vejledning om en sundere kost. For Lisbeth har vægttabet ikke været det vigtigste, men derimod at give deltagerne indsigt og bevidsthed i, hvad der skal til for at ændre livsstil og formindske risiko for livsstilssygdomme. ”Det behøver ikke være så svært, med små skridt ad gangen og et fællesskab der motiverer og bakker op! De har fået masser af tips og ideer til sunde alternativer, og meget af træningen er baseret på øvelser, de kan lave derhjemme”.

Blandt deltagerne er der stor begejstring og motivation for at fortsætte den sundere linje. ”Målingerne var noget af en øjenåbner for os alle, men det vigtigste var, at vi var sammen som hold, havde det sjovt, og kunne bakke hinanden op undervejs. Der er allerede sket meget, og hvis vi bliver ved, så ender det måske også med, at vi kan begynde at vinde nogle fodboldkampe” udtaler Osman Turan, der er holdleder for Galaksi. Projektet har vist, at en personlig vejledning og tæt opfølgning kan gøre underværker, når det kobles med en motiveret gruppe med et stærkt fællesskab. Hvis man vil høre mere om projektet, kan man kontakte Lisbeth Raabjerg Søndergaard på lisbeth.nivaanu@gmail.com.