Hjemme i Kunsten

Juhu – vi fik den!?? En bevilling på 768.000 kr. fra Kulturministeriets pulje ‘Kulturbroen til børn og unge’. Sammen med Kokkedal På Vej, Nivaagaards Malerisamlin, Louisiana Museum of Modern Art og Ung Fredensborg har vi siden november arbejdet på en fælles ansøgning til projektet ‘Hjemme i kunsten – med kunsten som brobygger’, hvor vi i fællesskab vil give børn og unge i Nivå og Kokkedal nye muligheder for at bruge kunsten til at gøre en forskel i deres hverdag og der, hvor de bor???. I dag er vi alle fem parter samlet til vores første arbejdsmøde efter, at vi modtog den fantastiske nyhed med svar på vores ansøgning. Det skal fejres!? Og så trækker vi i arbejdstøjet! ?For allerede efter sommerferien går det løs med 7. klasserne på Nivå Skole og Kokkedal Skole, der skal undervises i kunstforløbet ‘Learning-lab’ med undervisere fra både Louisiana og Nivaagaards Malerisamling. På fritidsdelen har børnene via Ung Fredensborg mulighed for at melde sig som Kunstambassadører i ‘Art-labs’. Her skal de selv være med til at skabe kunst og events i deres egne byområder, som munder ud i ‘Event-labs’. De unge Kunstambassadører vil på sigt kunne opnå lønnede fritidsjobs inden for udvikling og afvikling af kunstneriske arrangementer og events i Fredensborg Kommune. Vi glæder os til det her helt unikke samarbejde…? Vi håber at få bygget de sjoveste, sejeste, høje og muligvis skæve, men holdbare broer mellem børn og unge i Nivå og Kokkedal og alt det, som kunsten kan give os hver især og hinanden?.